Πώς "κατεβάζουμε" βίντεο από το YouTube ...με υπότιτλους

Συνεχίζοντας την προηγούμενη ανάρτησή μας για το κατέβασμα βίντεο από το YouTube θα δούμε πώς κατεβάζουμε και τους υπότιτλους που υπάρχουν σε αρκετά από αυτά.
Οι υπότιτλοι στο YouTube ονομάζονται Closed Captions (CC). H μαμά Google υιοθέτησε αυτή την καινοτομία το 2010 για να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα ακοής καθώς και την κατανόηση του περιεχομένου από χρήστες άλλων γλωσσών. Τα βίντεο που έχουν υπότιτλους έχουν κάτω δεξιά το χαρακτηριστικό CC. Με αυτό επιλέγουμε τον υπότιτλο που μας ενδιαφέρει καθώς και τους (απ) ενεργοποιήσουμε.
Αρχικά κατεβάζουμε το αρχείο του βίντεο με το γνωστό τρόπο. Για να κατεβάσουμε τους υπότιτλους χρειαζόμαστε άλλο ένα πρόσθετο για τον Firefox. Ονομάζεται YouTube Caption Downloader και θα το βρούμε εδώ.
Πατάμε Add to Firefox > εγκατάσταση τώρα και κάνουμε επανεκκίνηση (του Firefox εννοείται!!).
Βρίσκουμε το βίντεο με τους υπότιτλους. Κάτω ακριβώς από τον αριθμό θεάσεων υπάρχει τώρα το εικονίδιο του  YouTube Caption Downloader. Επιλέγουμε τη σωστή γλώσσα των υποτίτλων και πατάμε πάνω στο εικονίδιο ( Download Close Caption).
Επιλέγουμε το φάκελο αποθήκευσης. Το αρχείο που κατεβάσαμε έχει την κατάληξη .srt. Πρόκειται για ένα απλό αρχείο κειμένου που μπορούμε να ανοίξουμε και να επεξεργαστούμε με ένα επεξεργαστή κειμένου.
Για την αναπαραγωγή φυσικά χρησιμοποιούμε το VLC και για να παίζουν αυτόματα οι υπότιτλοι βάζουμε και τα δύο αρχεία στον ίδιο φάκελο και φροντίζουμε να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα. Τελειώσαμε!!
 

3 σχόλια:

Unknown είπε...

kalispera....enw exw kanei oli autin tis diadikasia otan to anoigw to video den toys deixnei toys upotitloys ti allo prepei na kanw?

IMMORTAL είπε...

gεια σου Μαρια. Τα αρχεια πρεπει να εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ονομα, και να εχεις το VOB SUB για τους υποτιτλους

IMMORTAL είπε...

gεια σου Μαρια. Τα δυο αρχεια πρεπει να εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο ονομα, και να εχεις το VOB SUB για τους υποτιτλους