Καταγραφείς οθόνης..

Για να καταγράψουμε ως εικόνα την τρέχουσα προβολή της οθόνης μας μπορούμε απλώς να πατήσουμε το πλήκτρο PrntScrn (ή PRINT SCREEN ή PRTSC ή PRTSCN ανάλογα με το πληκτρολόγιο). Αυτόματα το περιεχόμενο της οθόνης μας αποθηκεύεται στη μνήμη του υπολογιστή. Ακολούθως μπορούμε να την επικολλήσουμε στην εφαρμογή που επιθυμούμε (κειμενογράφος, παρουσίαση, επεξεργασία εικόνας). Συνήθως από το μενού Αρχείο> επικόλληση ή Επεξεργασία > επικόλληση.
Βέβαια η παραπάνω δυνατότητα έχει μικρή χρηστική αξία δεδομένου ότι σπάνια χρειαζόμαστε το περιεχόμενο ολόκληρης της οθόνης.
Το παραπάνω πρόβλημα μπορεί να λύσουν διάφορες εφαρμογές σύλληψης (???!!!) και καταγραφής της οθόνης.
Μια από τις πληρέστερες (δωρεάν φυσικά) εφαρμογές τέτοιου είδους είναι το FastStone Capture, στο οποίο είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα εδώ.
Την τελευταία δωρεάν έκδοσή της μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ (1330 kB).Καλύτερα είναι να κατεβάσετε την Portable (φορητή;;) έκδοση που δε χρειάζεται εγκατάσταση.
Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη και αποτελεσματική.
Στο αρχικό (πολύ μικρό) παράθυρο του προγράμματος υπάρχουν όλες οι δυνατότητές του.
Μπορούμε ανάλογα με το εικονίδιο που θα επιλέξουμε να καταγράψουμε το τμήμα της οθόνης που μας ενδιαφέρει και ακολούθως να διαμορφώσουμε κατά βούληση στον ενσωματωμένο επεξεργαστή του προγράμματος.
Υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα. Τα υπόλοιπα στο μάθημα..  ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: