Άνοιγμα εγγράφων .docx και προβλήματα συμβατότητας

Όσοι έχουν εκδόσεις της σουίτας γραφείου Office 2003 και παλαιότερες δεν μπορούν να ανοίξουν αρχεία που δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν με τις νέες καταλήξεις του Office 2007 και Office 2010 με τελευταίο γράμμα το x (λχ docx, xlsx, pptx κλπ).
Στην προκειμένη περίπτωση οι λύσεις είναι δύο:
1. Να ανεβάσουμε το αρχείο με την κατάληξη x στα έγγραφα Google που θα το αναγνωρίσουν και θα το ανοίξουν κανονικά. (;-)).
2. Να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το ειδικό πρόσθετο από τη σελίδα της Microsoft. Πακέτο συμβατότητας με τις μορφές αρχείων του Word, Excel και PowerPoint του Microsoft Office. Θα επιλέξουμε βέβαια από τις διαθέσιμες γλώσσες αυτή του Office  που διαθέτουμε!!!


Υπάρχει βέβαια και η καθόλα αξιόπιστη και προπαντός εντελώς δωρεάν λύση του Open Office. Η σουίτα γραφείου OpenOffice είναι μια δωρεάν εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν για την αγορά του Microsoft Office. Η σουίτα (που είναι ανοιχτού κώδικα) περιλαμβάνει επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα, βάση δεδομένων, παρουσιάσεις, γραφικά και επεξεργαστή μαθηματικών τύπων. Μπορεί να εξάγει έγγραφα και σε pdf μορφή. Το OpenOffice μπορεί να διαβάζει και να γράφει, μεταξύ άλλων, αρχεία Word, Excel και Powerpoint.
Με το OpenOffice μπορείτε επίσης να διαβάσετε έγγραφα που σας στέλνουν σε μορφή .docx(Microsoft Office 2007-2010).
Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από εδώ

1 σχόλιο:

GiorgosM είπε...

Πως ανοιγουμε εγγραφα docx με το openoffice 4. Δεν υπαρχει επιλογη "ανοιγμα με". Προηγουμενως ειχα εγκαταστησει το Microsoft Office 2010 pro.