Πώς "κατεβάζουμε" βίντεο

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1. Εννοείται ότι χρησιμοποιούμε τον Firefox. Αν δεν τον έχουμε πηγαίνουμε εδώ και τον κατεβάζουμε.
2. Κατόπιν πηγαίνουμε εδώ και αναζητούμε (στο πλαίσιο της αναζήτησης :-) το πρόσθετο downloadhelper. Αφού το βρούμε πατάμε δίπλα δεξιά "προσθήκη στο Firefox". Περιμένουμε 3 δευτερόλεπτα και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε Εγκατάσταση τώρα.( Όσοι είναι πολύ βιαστικοί ας πατήσουν κατευθείαν εδώ). Αν δε γίνεται τίποτα στην κορυφή της καρτέλας του Firefox πατάμε να επιτρέπεται η εγκατάσταση του προσθέτου).
3. Επανεκκινούμε τον Firefox.
4. Επιλέγουμε στο  http://www.youtube.com το βίντεο που θέλουμε να κατεβάσουμε.
5. Δίπλα ακριβώς από τη γραμμή διευθύνσεων θα δούμε τρία χρωματιστά μπαλάκια να περιστρέφονται και ακριβώς δεξιά ένα ανεστραμμένο τρίγωνο. Πατώντας το (ακριβώς πάνω στο τρίγωνο) θα ανοίξει ένα μενού επιλογών βίντεο σε διάφορες μορφές. ( .flv. mp4) και σε διάφορες αναλύσεις.
6. Επιλέγουμε αυτή που επιθυμούμε και κάνουμε κλικ πάνω της. Θα μας ζητηθεί να αποθηκεύσουμε το αρχείο στον επιθυμητό φάκελο του σκληρού μας δίσκου. Τελειώσαμε.
7.  Φυσικά και χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα για να ανοίξουμε ΟΛΑ τα αρχεία βίντεο και ήχου. Το καλύτερο (εννοείται δωρεάν) είναι το VLC. Όσοι δεν το έχετε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
8. Για μετατροπή αρχείων pdf σε αρχεία κειμένου πολύ καλή είναι η εφαρμογή (on line πάντα) Zamzar 
 9. Για όσους θέλουν να καταγράφουν την οθόνη τους σε αρχεία εικόνας το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα Screen Capture είναι το FastStone Capture.

10. Για να κατεβάσουμε βίντεο από το δίκτυο μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν πρόγραμμα Fvdsuite που μπορούμε να κατεβάσουμε από εδώ. Αφού το εγκαταστήσουμε μπορούμε όχι μόνο να ανακτήσουμε βίντεο από το δίκτυο αλλά και να τα μετατρέψουμε σε οποιαδήποτε μορφή θέλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: